İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

2 Şubat 2011 Çarşamba

Nükleer'in faydaları



Keşke nükleer enerjinin yarattığı pislikten ot bitmemesi, çift kafalı bebekler doğması için reaktörde yaşamak gerekseydi de biz alkanımızı içtirmemek için bugün burda bu kadar uğraş vermeseydik.

Nükleer reaktörler nükleer yakıtla çalışır ve bu yakıt reaktörde kullanılmadan önce de sonra da ışıma yapar (alpha, beta, gamma). yaptığı ışımalar insan, hayvan, bitki tüm canlıların DNAsını değiştirir.

Her reaktör tonlarca atık üretir. aslında popüler dilde atık deriz ama aslında atık falan değildir, nükleer reaktörde kullanılmayacak nükleer maddedir. tıpkı tepkime öncesi gibi ışık hızında atom çekirdeğine ait parçacıkları ışık hızında saçar. koşmak, duvarın arkasına saklanmak yetmez, bu maddeden korunmak için onlarca metrelik beton ya da metrelerce kalınlığında kurşun duvarlar gerekir.

Bu maddeler, diğer tüm zehirli atıklardan farklı olarak, insanlar veya doğa tarafından yok edilemezler. sadece yarılanma süreleri vardır. Her yarılanma süresinin sonunda maddenin kütlesi ışıya ışıya yarıya iner. Işıyarak atılan kütle sende bende kalır. Her yarılanma süresi takriben yüzlerce yıldır. yani herbir reaktörden çıkan tonlarca atığın sadece yarılanabilmesi için yüzlerce yıl gerekir. tekrar yarılanabilmesi için bir o kadar yıl daha. sonuç olarak şu an üretim dursa mevcut zehirin etkisiz hale gelebilmesi binlerce yıldan fazla süre alacak.

Günlük dilde atık denilen, kullanılamaz hale gelen nükleer maddeler, benzerleini bu sayfada görebileceğiniz insan sağlığını hiçe sayan çıkar düşkünü lobiciler tarafından fakir ülkelerdeki depolama tesislerine götürülür. bu depolardan sızar, derelere, toprağa, denizlere, okyanuslara karışır. ilk önce yerli halkı ve ardından yağmurlarla tüm dünyanın içme suyuna, besin sulamasına, yediği yemeğe kadar karışır. temizlenmesi imkansızdır. çok düşük miktarda, mikro gramlarla alındığında kanser yapar. miligramı bile en acılı ölümü beraberinde getirir. canlılara ait hücreleri eritir. genelde uzuvlardan başlayarak gün gün vucudun eridiğini görürsünüz. daha yüksek dozlarda su olup yere akarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder