İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

8 Aralık 2010 Çarşamba

Özelleştirme nasıl birşeydir?



Köprü otoyol, demirçelik, enerji tekelleri. Bunlar bu milletin vergileriyle yapıldı. Zarar etmeyi bırak, para makinaları. Devlet işletirse fazladan adam çalıştırır değil mi? Varsın olsun gerekenin 2 katı adam çalışmış olsun. Karı devletin kasasına girer. Yol su elektrik olur sana bana döner. Fazladan çalıştırdığı adama ödediği memur ücreti... o da bankada birik(E)mez, manava kasaba markete gider... ordan vergi olarak devlete döner... Başka? Elektriğe suya gider. Satmazsan o da devlete döner.

Şimdi özelleştirdiler.. Kim aldı? İsrailli! Hem yarısı kadar işçiyle çalışır. Türkiyedeki işsizlik oranı avrupayı bırak, afrika hariç her yerden fazla. Neymiş daha karlı daha verimli... peki karı kime gidiyor? %20-30 vergi ödüyor. %70-80 israile gidiyor para. Senin çocukların aç işsiz gezsin, Sen israile gidecek kar payı arttı diye sevin.

işte özelleştirme böle birşeydir.

2 yorum:

  1. Politik istikrarsızlığa karşı daha güçlü oluyorz ama ali, yani hükümet değişti eyvah ne olacak durumu azalıyor firmalar özelleştikçe.
    Yanlışsam düzelt.

    Bana ters gelen nokta, böyle şeyleri yabancılara satmaları. Ya fesat karıştır, bişi yap ama yerli yatırımcıya sat satıcaksan.
    Hem, Dış politikada gücün hafiftende olsa biraz artar ( devlet spesifik bir ülkeden gelen malı almıyorum diyemiyor, ama özel bir şirket diyebilir. )
    Hem kazanan adam, okul mokul yaptırır.
    Hakkaten, yabancı yatırımcıya kazandırmanın hiçbir anlamı yok şu noktada.

    YanıtlaSil
  2. katılıyorum. burada kilit nokta ulusal kaynakların ne kadar verimli üretildiği saçmalığından çok kimin yönettiği esasıdır. sen yönetirsen sana döner. başkasına peşkeş çekersen, kuş olur gider. Kanadalı sana gel kanada da şunu sen işlet diyor mu? demiyor. sen niye kanadalıya al senin olsun diyorsun? dememen lazım. diyoruz. kanadalı geliyor senin ulusal servetini, o serveti korumakla yükümlü insanların elinden tepsiden alır gibi alıyor. beni en çok üzen buna seyirci kalınması.

    YanıtlaSil